Vi gjør dessverre ikke fuktskadereparasjoner på telefoner, da hovedkortene med sine kretser og komponenter på slike enheter er så små at vi klarer ikke å lodde på disse. Vi klarer bare å reparere hovedkort på størrelse med MacBook og pc og allerede på disse hovedkortene sitter vi å lodder under mikroskop, hovedkort på telefoner er enda mindre enn det igjen.

Det finnes noen "verksteder" som tar 500kr for å skrubbe inni telefonen med tannbørste og alkohol og kaller det fuktskade reparasjon, men dette er stort sett bortkastede penger.

De 3 store feilene folk gjør når telefonen blir vannskadet:

1:  Å ikke slå av enheten med en eneste gang.

2:  Å slå på telefonen etter en stund for "å sjekke om det gikk bra".

3:  Å plugge telefonen i laderen for å tvinge telefonen til å starte opp.

Elektrisitet som kjøres gjennom et hovedkort som er vått setter i gang elektrolyse og gjør at elektronikken inni telefonen ruster /oksiderer veldig fort. Elektronikken vil omtrent ruste opp foran øynene på deg når det kjøres strøm igjennom.

Den gode nyheten er at det er noe du kan gjøre selv:

1: Slå enheten av med en eneste gang, ta ut batteriet dersom du kan.

2: Rist så mye vann du kan ut av den.

Å putte telefonen i en pose ris fungerer ikke. Det er dessverre bare en myte. 

3: Legg telefonen i stekeovnen på 30-50 grader i 12-24 timer eller på varmekabler i 24-72 timer.

Alternativ A: Dersom det er snakk om en iPhone:

4: Etter at den har ligget til tørk lenge , ta den med til et verksted som kan skru den opp og evaluere skadeomfanget.

 Hvis man har vært VELDIG RASK til å slå av enheten når uhellet er ute, og IKKE slått den på igjen før den er ordentlig tørket kan det KANSKJE være et håp om å berge telefonen.

Det kan i enkelte tilfeller være snakk om at, ladeport, kamera, batteriet og/eller skjermen må byttes. Pris på dette varier med hvilken modell det er snakk om. Diagnosering er gratis og uforpliktende hos oss.

Vi har også sett folk som har hatt flaks og ikke trenger å bytte noe som helst etterpå.

Hos noen vil telefonen kunne fungere noenlunde greit i tiden fremover, men vi gir ingen garantier på dette.

Dersom du synes kostnaden for reparasjonen blir for stor, kan vi være behjelpelig med dataredning dersom telefonen ikke er for skadet.

Alternativ B: Dersom du IKKE har en iPhone:

4: Prøv å slå på telefonen etter 24 timer tørking. Fungerer den ikke da, så er det dessverre fint lite vi får hjulpet deg med. Dessverre.

Samsung, Sony, Nokia, Huawei, Motorola, LG og alle andre telefoner ( med særs få unntak ) er ikke skrudd i sammen, men limt.

Det betyr at i de aller fleste tilfeller får vi ikke kikket inni telefonen uten å ødelegge skjermen når vi åpner opp for å se etter fuktskade. I tillegg er ny skjerm til mange av disse telefonen ganske kostbare i proporsjon til ny pris på telefonen så det er slettest ikke alle telefoner som lønner seg å reparere noe som helst på.

Koster telefonen din under 3000 kroner ny, så er det nok ikke verdt å reparere på den uansett. Du får se på det som en god unnskyldning til å kjøpe deg en ny en